از همان روزهای اولیه فعالیت اینترنت، کلاهبرداریها نیز آغاز شد و همانطور که تکنولوژی پیشرفت کرده است، روشهای کلاهبرداری نیز پیشرفته و متنوعتر شدهاند. در حالی که با قانونگذاری در حوزه اینترنت و افزایش کنترل دولتها بر فضای اینترنت کلاهبرداری در این فضا با ریسکهای زیادی مواجه است، اما ارزهای دیجیتال وضعیت متفاوتی دارند. بازار ارزهای دیجیتال در بسیاری از کشورها قانونگذاری نشده است و ماهیت غیرمتمرکز رمزارزها از هویت بسیاری از کلاهبرداران محافظت میکند. پس اگر میخواهید در بازار جذاب ارزهای دیجیتال سرمایهگذاری و ترید داشته باشید، مهم است برای محافظت از دارایی های خود با انواع روشهای کلاهبرداری در این بازار و نحوه انجام آنها نیز آشنا باشید. یکی از این روشها، فیشینگ نام دارد.
کلاهبرداری فیشینگ چیست؟
کلاهبرداری فیشینگ یک روش جدید و مختص ارز دیجیتال نیست و به احتمال زیاد شما نیز نام آن را شنیده باشید. کلاهبرداری فیشینگ به حدی در کشور ما رواج یافته بود که بانک مرکزی دستورالعمل جدیدی را برای محافظت از کاربران اعمال کرد و رمز پویا اجباری شد.
این روش کلاهبرداری در بازار ارزهای دیجیتال نیز به طور گسترده دیده میشود و حتی بسیاری از افراد شناخته شده و مشهور جهانی نیز داراییهای خود را به این روش از دست دادهاند. کیف پولهای ارز دیجیتال یک هدف رایج برای کلاهبرداری فیشینگ هستند و کلاهبرداران تلاش میکنند تا با دستیابی به کلیدهای خصوصی کاربران، وجوه را برداشت کنند.
کلاهبرداری فیشینگ شامل راهاندازی یک وبسایت و یا برنامه جعلی میشود که معمولاً مشابه سایتهای مطرح طراحی میشوند. پس از راهاندازی وبسایت که به عنوان یک تله عمل میکند، به روشهای مختلفی کاربران به این وبسایت هدایت میشوند تا اطلاعات حساس خود را از جمله ایمیل، پسورد، شماره تماس و کلید خصوصی کیف پول خود را در آن وارد کنند. اطلاعاتی که ذخیره میشود و به کلاهبرداران این امکان را میدهد تا در ادامه با استفاده از این اطلاعات وجوه و داراییهای کاربران را به سرقت ببرند.

کلاهبردار فیشینگ، یک سایت و یا اپلیکیشن تقلبی ایجاد می کند تا اطلاعات کاربران را بدست آورد.
صرافیهای ارز دیجیتال معمولاً از اهداف اصلی این نوع کلاهبرداریها هستند، کلاهبرداران سایتهایی مشابه با صرافیهای مطرح کشور مانند صرافی سرمایکس طراحی میکنند و سپس با کمک تبلیغات گوگل، این سایتها را به کاربران و استفادهکنندگان این صرافیها نشان میدهند. بسیاری از کاربران بدون توجه و بررسی آدرس وبسایتی که به آن وارد شدهاند، تلاش میکنند تا به حساب کاربری خود وارد شوند و این اقدام اطلاعات ورود آنها را به کلاهبردار میدهد.
چگونه در برابر کلاهبرداری فیشینگ از دارایی خود محافظت کنیم؟
اولین قدم برای محافظت در برابر کلاهبرداری فیشینگ، بررسی آدرس وبسایتی است که به آن وارد شدهاید. همواره قبل از وارد کردن اطلاعات خصوصی و حساس خود، آدرس صفحات را چک کنید و اطمینان حاصل کنید که در وبسایت اصلی هستید.
همچنین مهم است دقت داشته باشید که کلید خصوصی تنها برای شما است و هیچ شرکت، صرافی و وبسایتی آن را از شما درخواست نمیکند. پس مهم است تحت هیچ شرایطی کلید خصوصی خود را به هیچکس ندهید، زیرا تنها با داشتن این کلید دسترسی به تمام داراییهای شما امکانپذیر میشود.